Om mig

Jag föddes i folkmusikens Delsbo i Hälsingland och har skrivit låtar sedan jag kunde prata. Min första hit heter "Du har glömt att stanna" och uruppfördes för pappa på sättningen sång och liten xylofon. När jag var åtta år började jag spela klarinett på Kulturskolan i Hudiksvall och spelade i många år i Kulturskolans blåsorkester. Som tonåring började jag dansa och spela i folkmusikprojektet Hälsinge Låtverkstad i tre år och därefter i ett liknande projekt vid namn GUF (Gävleborgs Ungdomsfolkband).  Jag gick estetiska programmet inriktning musik på Bromangymnasiet i Hudiksvall. 

 

Jag och min syster Alice bildade folkmusikhumorduon Två otrevliga flickor som sedan dess varit verksamma både som band och teatermusiker. Det sistnämnda inleddes 2015 när vi spelade i uruppsättningen av I Ungdomens År med Sommarteatern i Horndals Brukspark. Samma föreställning framfördes följande sommar, efterföljt av pjäsen Klaveret de nästkommande två somrarna.  


På Sjöviks folkhögskola studerade jag vokalensemble, körledning och komposition under två år. Detta följdes av ett år på Örebro musikhögskola där jag studerade en termin komposition och en termin fristående kurser i musikdramatisk scenframställning och rytmik. 

 

Därefter sökte jag mig till Musikhögskolan i Malmö där jag studerade ett år på musiklärarprogrammet innan jag tog två studieuppehållsår för att genomföra produktionen Olga kastar lasso på Kulturhuset Spira i Jönköping, där jag och min syster Alice Andersson även genomförde familjeföreställningen Sommarröj med Andersson och Andersson. 


Jag trivs väldigt bra med att frilansa, så jag fortsatte, med undantag för läsåret 2020-2021, då jag studerade webbprogrammering på BTH. Nu jonglerar jag ensembler, podcasts, teaterproduktioner och körledningsuppdrag, fortfarande baserad i Malmö där jag bor med min sambo.