Projekt


Det kommer inga kor - en podd om kör och folkmusik

Varför vill alla kula, även när det inte finns några kor att ropa på? Får vilken söderkis som helst skriva en Värmlandspolska? Kan det svänga när kören sjunger schottis, och om inte, är det verkligen en schottis? Det växer små frågor i skarven mellan körmusiken och folkmusiken, men frukta ej, för Molly Andersson är här för att hitta alla svar. 

Olga kastar lasso

Är det viktig att vinna tävlingar? Eller viktigast att vara med i dom? Olga vill självklart vinna första pris i lassotävlingen. Det visar sig tyvärr att Stefan är mycket bättre än hon är på lassokastning. Han kan väl hålla sig till munspelet som han brukar? Men så kommer Olga på en grej, och Olga och Stefan blir oslagbara!


Rollen som Olga görs av Hanna Schön medan hästen Stefan spelas av Kalle Malmberg. Mathias Lithner ser vi i flertalet roller. Systrarna Alice och Molly Andersson, också kända som ”två otrevliga flickor”, står för både musik och skådespel i pjäsen.


Olga kastar lasso bygger på en bok av Helena Willis i fri dramatisering av Patrik Franke.

Krita Vokalgrupp

Krita är en femstämmig vokalgrupp som framför egenskriven och egenarrangerad musik. Med humor, allvar och stor scenisk närvaro har de framfört två turnéer ("Om ordens betydelse" under 2017 samt "Allt vad känslig heter" under 2018) och planerar nu släppandet av sin första skiva. 

Två otrevliga flickor

Två otrevliga flickor är en systerduo, oskiljaktiga sedan den sistnämndes födelse 1995. På klarinett, saxofon, dragspel, piano, ukulele, skor och stämband spelas låtar som berättar om valrossar, islossning, invärtes explosioner, igelkotten Sven-Akilles öde, om allt som inte blivit av, och om varför det är så smaklöst att begränsa sig. Det svänger om dessa imbeciller från Norr, och ni kommer lämna konsertlokalen med whiplash från genrebyten, storhetsvansinne av peppen och fotblåsor från dansande, men fortfarande ha ett stort och rätt fult leende på läpparna.