Projekt


Krita Vokalgrupp

Krita är en femstämmig vokalgrupp som framför egenskriven och egenarrangerad musik. Med humor, allvar och stor scenisk närvaro har de framfört flera turnéer och släppt skivan "Allt vad känslig heter".

Två otrevliga flickor

Hur ofta är två servitriser så dåliga på sitt jobb att det blir insändare i lokaltidningen om att man ska akta sig för dom två otrevliga flickorna?


Inte särskilt ofta, men när det hände Alice och Molly Andersson tog dom hinten och lämnade sin karriär inom ostkake-mikrande och började skriva roliga folkmusiklåtar istället. Sen dess har dom tappert försökt förfära folkmusikvärlden med sin träblås -och dragspelsduo, än med personpåhopp, än med hädelser mot kulturarvet och bespottande av allt vi håller heligt.

Tyvärr blir dom oftast rätt uppskattade, både som humorister och instrumentalister, och ofta missuppfattade som härliga halvunga tjejer med goda politiska motiv. Sanningen är att det centerpartistiska kommunalrådet som skrev den avgörande insändaren hade helt rätt - dom är två, dom är otrevliga, och dom är dåliga på ostkaka. Men dom är uppvägande bra på skämt, sväng och show.

Det kommer inga kor - en podd om kör och folkmusik

Varför vill alla kula, även när det inte finns några kor att ropa på? Får vilken söderkis som helst skriva en Värmlandspolska? Kan det svänga när kören sjunger schottis, och om inte, är det verkligen en schottis? Det växer små frågor i skarven mellan körmusiken och folkmusiken, men frukta ej, för Molly Andersson är här för att hitta alla svar. 

Malmö Indiekör

Jag leder Malmö indiekör sedan hösten 2022. Vi jobbar med koristernas egna arrangemang och lägger stort fokus på poppigt sväng och sound, men framförallt har vi väldigt kul!

Dramakuten

Dramakuten är en fri teatergrupp som startades 2019 för att producera den egenskrivna föreställningen "Lavinne & Rosas skrädderi", som fortfarande turnerar. Just nu jobbar vi med ytterligare en föreställning med planerad premiär under våren 2024.